DünyaManşet

ABD’de ‘Remdesivir’ adlı ilaç koronavirüs tedavisi için onay aldı

Gilead Sciences adlı ilaç firmasının ürettiği ve daha önce Ebola hastalığının tedavisinde kullanılan Remdesivir, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) koronavirüs hastalarında acil durumlarda kullanılmak üzere onay aldı. Böylece Remdesivir, koronavirüs tedavisinde onay alan ilk ilaç oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, söz konusu gelişmeyi, Remdesivir ilacının üreticisi olan Gilead şirketinin CEO’su Daniel O’Day’le birlikte katıldığı bir etkinlikte duyurdu.

“Önemli bir ilk adım”

FDA onayını “önemli bir ilk adım” olarak nitelendiren Daniel O’Day, firmanın hastalara yardımcı olmak amacıyla 1,5 milyon şişe ilacı bağışladığını söyledi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pence, 1,5 milyon şişe ilacın pazartesinden itibaren hastanelere dağıtılacağını açıkladı.

Firmadan yapılan açıklamada, ilaç tedavisine Kovid-19 hastalarında erken aşamada başlandığında daha iyi sonuç alındığı belirtildi.

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, ilacın Kovid-19 hastalarının tedavisinde etkili olduğunu söyledi.

Bilanço ağırlaşıyor

Salgının merkezi konumunda olan ABD’de koronavirüsün bilançosu her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Ülkede son 24 saate bin 885 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Son 24 saatte tespit edilen vaka sayısı ise 34 bin 36 olarak kayda geçti.

ABD’de koronavirüs kaynaklı can kaybı 65 bin 711’e çıkarken, vaka sayısı da bir milyon 129 bin 59’a yükseldi.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu