Gündem

Bülent Arınç’tan Sevda Noyan’a sert tepki

Sevda Noyan’ın, Ülke TV’de Esra Elönü’nün sunduğu ‘Arafta Sorular’ programında kullandığı ifadeler sosyal medya başta olmak üzere birçok kesimin tepkisini çekmişti. Noyan, “15 Temmuz kursağımızda kaldı, yapamadık istediklerimizi, boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür yani. Onu söyleyeyim yani. Biz bu konuda maddi ve manevi olarak çok donanımlıyız. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede halen var böyle üç-beş… Benim listem hazır açıkçası” ifadelerini kullanmıştı.

Gazeteci Kemal Öztürk’ün Youtube’da yayınladığı programa katılan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, Noyan’a sert tepki gösterdi. Arınç, “Bir kaç kez dinledim. Üstelik bizim cenahın bir televizyonunda. Güya bugün üzüntülerini ifade etmişler ama bu hiçbir şeyi halletmiyor. Kadını tanımam ama eşini tanırım. Böyle bir konuşmayı yapması için insanın aklının olması lazım veya gözünü nefretin bürümüş olması lazım. Ama açıkça şunu söylüyor kadın: ‘Ben elime fırsat geçtiği zaman en az 50 kişiyi temizlerim’ diyor” ifadelerini kullandı.

“Bu kadının konuşmaları beni korkutuyor” diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kadın bunları söyledikten sonra aynı sitede oturan komşuları ne hissedecekler? Müslümanlığın temeli şu: Müslüman, elinden, dilinden herkesin emin olduğu insan demektir. Bunun komşuları ondan korkacak. Ben olsam korkarım. Daha korktuğum şey ise şudur: Biz hayatımızı başörtüsü mücadelesi üzerine yaptık. Meclis başkanlığımda eşimi Meclis’in içine sokmadılar. Cumhurbaşkanı’nın eşini uğurlamak için havaalanına gitti, ‘başörtülü giremezsin’ dediler. Ama şimdi geldiğimiz noktaya bakın. Başında örtüsü olan ve dindar olduğunu söyleyen bir kadın asmaktan, kesmekten bahsediyor. Bu başörtüsü nefreti doğuracak, ondan korkuyorum.”

CHP’li RTÜK üyesi İlhan Taşçı, Sevda Noyan’ın kullandığı sözler nedeniyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) dilekçe yazdı. Taşçı, hazırladığı dilekçeyi sosyal medya hesabından da paylaştı.

Ülke TV, söz konusu yayınla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Tasvip etmediğimiz ve yayın ilkelerimize aykırı sözlerin Ülke TV ekranlarından sarf edilmesi nedeniyle kamuoyundan özür dileriz” ifadelerine yer verildi.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu