Gündem

Sedat Peker nerede yaşıyor? Sedat Peker hangi ülkede?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Youtube kanalında yayınladığı videolar ile gündeme geliyor. 2014 yılında cezaevinden çıkan Peker, Rize'de "Teröre Lanet" mitingi yapmıştı. 2020 yılında ise yurt dışına gitti. Peki, Sedat Peker nerede yaşıyor? Sedat Peker hangi ülkede?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, kendisine başlatılan operasyonların ardından Youtube’da videolar yayınlamaya başladı. Yayınladığı üçüncü videoda Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) bağlı Dubai’de kaldığını itiraf etti.

Sedat Peker nerede?

Peker, söz konusu videoda, “Benim oraya dönmem artık bundan sonra mümkün değil. Gelmem… Zaten getirmek için her şeyi yapıyorsunuz. Siz alın getirin. Ben kendim gelmeyeceğim. Diyet olarak parmağımı koyduğum her şeye sadığım. İki tane müfettiş yollayın buraya. Yalan makinesi alıp gelsinler. Kamerayı açıp makineye bağlayın beni. Yalan söylediğimde parmağımı keselim. Ben ‘Parmaksız Sedat’ olarak anılmayı göze aldım da lütfedip 2 müfettiş yollamayı da siz göze aldın. Uçuş iznimi iptal ettiler. Ben tam operasyon olduğunda gideceğim, izin iptal oldu. Neden? Şu an bulunduğum ülke Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dubai izin veriyor. İtalya izin veriyor, Fas izin iptal. Ancak bir önceki seferden tecrübeliyim. Uçağa biner miyim, halkın içine girdim yürüdüm. O dostunuz arıyor, öbürü arıyor. Allah’tan Fas kralı namuslu adam. Babasından gelen bir geleneği varmış: Kendisine teslim olan kimseyi vermezmiş. Suudi Arabistan’dan gelenleri de vermiyormuş” ifadelerini kullanmıştı.

1971 Sakarya doğumlu Sedat Peker, 90’lı yıllarda yasa dışı suç örgütü kurduğu gerekçesiyle yargılandı Yaklaşık 8 ay cezaevinde kaldıktan sonra beraat etti. 2005 yılında ise Kelebek Operasyonu kapsamında tutuklandı. Hakkında açılan “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek”, “hürriyetinden yoksun bırakmak” ve “evrakta sahtecilik” gibi suçlardan dolayı toplam 14 yıl, 5 ay, 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Peker’in bu dönemde yargılandığı bir başka dava Ergenekon davası oldu. Bu davada 10 yıl hapis cezası verildi. 2014 yılında uzun tutukluluk süresi 10 yıldan 5 yıla indirildi. Peker de tutukluluk süresi 5 yılı geçtiği için tahliye edildi. Cezaevinden çıktıktan 1 yıl sonra Rize’de “Teröre Lanet” mitingine katılan Peker, burada bir konuşma da yaptı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi (KOM Dairesi) tarafından yapılan toplantıda, Peker’in 253 adamıyla Türkiye’deki üçüncü büyük organize suç örgütü lideri olduğu belirtildi. 9 Nisan 2021 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 5 ilde Sedat Peker’in lideri olduğu belirtilen organize suç örgütüne yönelik operasyon başlatıldı.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu