GündemManşet

Grip aşısı kimlere yapılacak? Bakan Koca açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, grip aşısının özellikle riskli olan kişilere yapılması gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa Şehir Hastanesi’nde düzenlediği basın toplantısında koronavirüs sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, grip aşısının öncelikle uygulanacağı kişileri de açıkladı. Vatandaşlar, e-nabız üzerinden riskli olup olmadığını öğrenebilecek.

Koca tarafından yapılan açıklamaya göre grip aşısının öncelikle uygulanacağı kişiler şöyle:

  • Riskli gebelere, özellikle de 36 haftadan sonra olan gebelere
  • Doğumdan sonra ilk 2 hafta içinde olanlara
  • 65 yaş üzerindeki kronik hastalığı olanlara
  • 5 yaş altı kronik hastalığı olan çocuklara
  • Riskli olan sağlık çalışanlarına
  • Organ nakli olan kişilere

Bakan Koca ayrıca, “Bugünden riskli görülmeyen kişiler daha sonra kademelendirmeyle riskli kişi olabilecekler” diye konuştu.

Türkiye’nin her yıl ortalama 1 milyon 350 bin doz aşı aldığını belirten Koca, “Dünyada grip aşısının arzı toplamda yüzde 20 oranında arttı. Pandemi ile birlikte grip aşısının önemi daha da arttı. Grip aşısının herkese yapılabilmesi gerektiği kanaati giderek yaygınlık kazanıyor. Böyle bir durum söz konusu değil, olamaz” ifadelerini kullandı.

400 bin aşıyı eczanelerin depolarına gönderdiklerini belirten Koca, “Grip aşılarını daha da arttırmak için yoğun gayret içindeyiz. Bu sayının 2.4 milyona çıktığını söyleyebilirim. Bunu 3 milyonun üzerine çıkarmak konusunda yoğun çaba içindeyiz” dedi.

Sağlık Bakanlığı’ndan grip aşısıyla ilgili daha önce yapılan açıklamada, aşının hekimler tarafından sadece Reçetem Sistemi üzerinden yazılacağı belirtilmişti.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu