Gündem

Bilim Akademisi üyesi: Korona aşısı için en erken tarih 2021

Bilim Akademisi üyesi Prof. Reyhan Diz Küçükkaya, Habertürk’te yayınlanan “Teke Tek Bilim” programında Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı.

Altaylı’nın koronavirüs aşısı çalışmaları hakkındaki sorusuna Küçükkaya şu yanıtı verdi: “Aşı ile ilgili yakın bir zamanda umudumuz yok. Aşı çalışmaları en erken 2021 yılından sonra yetişecek. Aşı ile ilgili çalışmalar tam gaz devam ediyor. Mutlaka bununla ilgili bir çözüm gelecektir ama yakın vadede bir çözüm beklemiyoruz. Virüse karşı ilaç geliştirme çalışmaları da çok hızlı bir şekilde olmayacak. Belirli bir süreç gerekiyor. Bulunan ilacın milyarlarca insan tarafından kullanılacağı göz önüne alındığında yan etki profillerinin de çok dikkatli görülmesi lazım. Bu süreç içinde sağlık kurumlarını zora sokmadan, hastalığın yayılımını kontrollü bir şekilde götürerek gitmek en mantıklısı görünüyor. Diğer virüs türlerinde elde edilen tarihi bilgiler gösteriyor ki toplumun yüzde 60’ı bu virüsle karşılaşana kadar salgın devam edecek.”

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 4 milyon 777 bin 300’e yükseldi. Koronavirüs kaynaklı can kaybı ise 315 bin 595’e çıktı. En fazla Kovid-19 vakasının görüldüğü ülke Amerika Birleşik Devleti (ABD) oldu. ABD’de şu ana kadar 1 milyon 520 bin 415 Kovid-19 vakası tespit edildi.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu