Biyografi

Burcu Özberk kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Biyografisi

Burcu Özberk, Fox TV'de ekranlara gelecek 'Kimsesizler' dizisinde rol alacak. Peki, Burcu Özberk kimdir? Nereli? Kaç yaşında? İşte hakkında merak edilenler...

Burcu Özberk, 12 Aralık 1989 tarihinde Eskişehir‘de dünyaya gözlerini açtı. Küçük yaşlardan itibaren konservatuvar okumayı istiyordu. Liseden mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümüne kaydoldu.

Erdal Beşikçioğlu ve Elvin Beşikçioğlu’nun birlikte kurduğu Tatbikat Sahnesi’ne seçildi. Hürriyet gazetesine verdiği röportajda tiyatroya olan tutkusunu şu sözlerle anlatmıştı: “Tatbikat Sahnesi’ne seçildiğimde, oyun çalışırken, her hafta sahneye çıkarken yaşadığım heyecanın yerini hiçbir şey tutamaz. Televizyonu ve tiyatroyu asla kıyaslayamam bile. İkisi apayrı dünyalar, farklı koşullar, bambaşka bir disiplin gerektiriyor oyuncu için.”

Tiyatronun kapanması üzerine İstanbul’a gitti. Televizyon dünyasına ilk adımı “Muhteşem Yüzyıl” diziyle attı. Dizide Pargalı İbrahim Paşa ve Hatice Sultan’ın kızı Huricihan Sultan’ı canlandırdı. Burcu Özberk, Muhteşem Yüzyıl dizisinde yaşadığı deneyimin kendisi için “Okul gibi” olduğunu belirtiyor.

2015-2016 yıllarında Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşan “Güneşin Kızları” adlı dizinin kadrosunda yer aldı. Dizide, “Nazlı Yılmaz” karakterini canlandırdı. 21 Haziran 2016 tarihinde Star TV’de yayınlanmaya başlayan Şahane Damat dizisinde rol aldı.

2017-2018 yıllarında TRT’de yayınlanan Aslan Ailem dizisinde Akın Akınözü ile birlikte başrolleri paylaştı. Haziran 2019’de Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlayan Afili Aşk dizisinde “Ayşe Özkayalı Yiğiter” karakterine hayat verdi. Dizinin kadrosunda Çağlar Ertuğrul, Altan Erkekli, Benian Dönmez ve Asena Tuğal gibi oyuncular de yer aldı.

Burcu Özberk, Fox TV’de yayınlanacak “Kimsesizler” adlı dizide rol alacak.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu