Biyografi

Aslı Enver kimdir? Nereli, ne mezunu? Biyografisi

Aslı Enver, başarılı oyunculuğuyla adından söz ettiriyor. İlk olarak "Hayat Bilgisi" dizisiyle kamera karşısına geçen güzel oyuncu, daha sonraki yıllarda çok sayıda projede yer aldı. Peki, Aslı Enver kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Bugüne kadar hangi projelerde yer aldı? Hakkında merak edilenleri derledik.

Aslı Enver, 10 Mayıs 1984 tarihinde İngiltere’nin başkenti Londra‘da hayata gözlerini açtı. Kıbrıs Türkü olan babası ve dil öğrenmek için İstanbul’dan Londra’ya giden annesi, Londra’da tanışıp evlenmişlerdi. 12 yaşına kadar Londra’da kalan Enver, anne ve babasının ayrılması üzerine annesiyle birlikte İstanbul’a taşındı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi almaya başladı. Lise öğrenimini Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde tamamladı. Buradan mezun olduktan sonra Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümünde eğitim gördü.

İlk kez 2003 yılında “Hayat Bilgisi” dizisi ile kamera karşısına geçti. 2007 yılında yayınlanmaya başlayan “Kavak Yelleri” adlı gençlik dizisinin kadrosunda yer aldı. Dizide “Mine Ergun” karakterini canlandırdı. Bir röportajında Kavak Yelleri dizisi için “Okul gibiydi” nitelendirmesinde bulunuyor. Başarılı oyunculuğuyla dikkat çeken Aslı Enver, çok sayıda oyunculuk teklifi almaya başladı. 

2012 yılında Show TV’de yayınlanmaya başlayan “Suskunlar” dizisinde Sarp Akkaya, Murat Yıldırım, Pelin Akil, Berk Hakman ve Güven Murat Akpınar’la başrolleri paylaştı. Dizi 28. bölümüyle ekranlara veda etti.

2013 yılında vizyona giren ve yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yaptığı “Tamam mıyız?” adlı sinema filminde rol aldı. Filmde Aras Bulut İynemli, Gürkan Uygun, Deniz Celiloğlu ve Sumru Yavrucuk da rol aldı.

2013-2014 yıllarında Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşan “Kayıp” dizisinde “Özlem Albayrak” karakterini canlandırdı. 2015 yılında ATV’de yayınlanan “Mutlu Ol Yeter” dizisinde “Zeynep Güzeltepe” karakterini canlandırdı.

2016 yılında vizyona giren “Kardeşim Benim” filminde Burak Özçivit ve Murat Boz’la birlikte rol aldı. Yönetmenliğini Mert Baykal’ın üstlendiği film, büyük beğeni topladı.

2017-2019 yılları arasında Star TV’de yayınlanan “İstanbullu Gelin” dizisinde rol aldı. Dizinin oyuncu kadrosunda Özcan Deniz, Fırat Tanış, Ebru Şahin ve İpek Bilgin de yer aldı. 2017 yılında düzenlenen 44. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü kazandı.

17 Ocak 2020 tarihinde Star TV’de yayınlanmaya başlayan “Babil” dizisinin kadrosunda yer aldı. Dizide “Ayşe Karaali” karakterini canlandırmaktadır.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu