GündemManşet

İmamoğlu duyurdu: Oyun Geliştirme Merkezi açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Oyun Geliştirme Merkezi'nin açıldığını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Oyun Geliştirme Merkezi açıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu masada da varız. Bugün açtığımız Oyun Geliştirme Merkezi’nde tüm dünyanın oynayacağı oyunlar üretilecek. Oyun yazılımı ve tasarımı ile ilgilenen bütün gençleri bu projede yer almaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

OGEM’in açılışında konuşan İmamoğlu, “Siz oturun, çalışın, bizim arkadaşlarımızla iş birliği yapın. Sektörlerden buraya iş birliği yapmak isteyen kurum ve kuruluşları davet edelim. Yani biz, artık buranın böylesi bir merkez olmasıyla, zaten başarı elde edilmiş bir alanın büyütülmesiyle ilgili bir adım atıyoruz. Bundan sonrasında en az bizim kadar hak sahibisiniz ve bizim kadar bütün girişimciler burada söz sahibi olacaklar. Bunu da geliştireceğiz” açıklamasında bulundu.

İmamoğlu, “Haliç’in kıyısındaki bu tarihi alanın, böylesi bir teknolojiyle parlaması, yani bir nevi burayı bu sektörün de kalbi yapacak, merkezi yapacak boyuta getirmesi çok sevindirici. Yani tabii caizse; OGEM’in en büyük oyun geliştirme merkezi olsun istiyoruz. Küresel düzeyde, sektörün en önde gelenleriyle de temasta bulunmak önemli olacak. Yurt dışından daha fazla oyun stüdyosunu, yayıncısını, yatırımcısını da İstanbul’a çekmenin bir hedef olduğunun da farkındayız. Bu hedefle OGEM’de, oyun sektörü özelinde etkinlik, fuar ve buluşmalar konusunda da size taahhütte bulunuyoruz. Bunu biz yapacağız ama tabii buna şekil verecek olan, yine ortak akıl masasının en kıymetli aktörleri de sizler olacaksınız. Kararları berabere alacağız” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu