Biyografi

Mansur Yavaş kimdir? Hayatı ve biyografisi

Mansur Yavaş, 23 Mayıs 1955 tarihinde Ankara’nın Beypazarı ilçesinde dünyaya gözlerini açtı. Babası Ahmet Sadık Yavaş, annesi ise Havva Yavaş’tır. İlk, orta ve lise eğitimini Beypazarı’nda tamamlayan Yavaş, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘nden mezun oldu.

Üniversiteden mezun olduktan sonra serbest avukat olarak çalışmaya başladı. 1989 yılında belediye meclis üyeliğine seçildi. 1994 yılında yapılan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi‘nden (MHP) Beypazarı Belediye Başkan adayı oldu, ancak seçilemedi. 1999 yılında yapılan yerel seçimlerde bir kez daha olan Yavaş, yüzde 51 oy alarak Beypazarı Belediye Başkanı seçildi.

Beypazarı’nda yaptığı restorasyon çalışmaları ve uyguladığı yeni kalkınma modeliyle “2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi” seçildi. Öyle ki daha önceden 2-3 milyara alıcı bulan evlerin değeri, restorasyon çalışmaları sonucunda 25-30 milyara kadar yükselmişti.

29.06.2001 tarihli Milliyet gazetesinin Gayrimenkul ekinden alınmıştır.

2004 yılındaki yerel seçimlerde oy oranını artırarak yüzde 55 ile ikinci kez seçildi. Beypazarı’ndaki çalışmalarıyla ön plana çıktı. 2004 yılında Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) tarafından “Yılın Belediye Başkanı” ödülüne layık görüldü.

29 Mart 2009 tarihindeki yerel seçimlerde MHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Yüzde 27 oranında oy alarak seçimi üçüncü sırada tamamladı. MHP’nin Ankara’da aldığı oy oranı 2007 yılındaki genel seçimlerde yüzde 15, 2004 yılındaki yerel seçimlerde ise yüzde 10’du. Partisinin oy oranında ciddi bir artış sağlaması dikkat çekti.

Mansur Yavaş, 2013 yılında Cumhuriyet Halk Partisi‘ne (CHP) geçti. 2014 yılındaki yerel seçimlerde CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Seçim sonucunda yüzde 43,8 oranında oy aldı ve seçimi 32 bin 187 oy farklı kaybetti.

31 Mart 2019 tarihindeki yerel seçimlerde, CHP ve İYİ Parti arasında kurulan Millet İttifakı‘nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Yüzde 50,93 oy oranıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Fotoğraflar: ABB

Yavaş’ın, göreve gelir gelmez yaptığı ilk icraatlardan biri belediyenin girişine Türkiye Cumhuriyeti kısaltması olan “T.C.” ibaresini yeniden koymak oldu.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu