GündemÖne Çıkanlar

Erdoğan’dan F-35 açıklaması: Sözleşmeye uymayan bir ABD var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, F-35 savaş uçakları konusunda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye ahdini yerine getirmesine rağmen sözleşmeye uymayan bir ABD var. Ödemelerini yapmış bir Türkiye var" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye’nin F-35 savaş uçakları programından çıkarılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “ABD’nin 24 Nisan yaklaşımı bizi rahatsız etmiştir, üzmüştür. Bunu hatırlatmadan geçmek mümkün değildir” diyen Erdoğan, ABD ile savunma sanayisine yönelik masa üstünde kalan bir çok konu olduğunu ve bunlardan da en önemlisinin F-35 konusu olduğunu söyledi.

“Patriotlar konusunda da ABD sözünde durmadı”

Erdoğan, “Bu konuda Türkiye ahdini yerine getirmesine rağmen sözleşmeye uymayan bir ABD var. Ödemelerini yapmış bir Türkiye var. Bunun yanında ciddi manada parça alma işlemini Türkiye’den yapmalarına rağmen bütün bunlarla beraber çok ciddi ödemeye yapmış Türkiye var. 5 tane F-35 verilmiştir, daha sonra da bu F-35’lere el koymak suretiyle bunlar gönderilmemiştir. Patriotlar konusunda da ABD sözünde durmadı” açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden ile Brüksel’de yapacağı görüşmeye de değinen Erdoğan, “Biden ile bizim göreve geldikten sonraki bu yüz yüze ilk görüşmemiz olacak ve birinci derecede Türkiye-Amerika ilişkilerini masaya yatırmamız gerekiyor. Birçok dedikodular vs. İçeride dışarıda oldu, bunları geride bırakıp nerede neler yapacağız konuşmamız lazım. Görüşme alanımız çok geniş. 24 Nisan bizler için çok çok olumsuz bir süreç oldu. Böyle bir yaklaşım beklemezdik. Bizleri ciddi manada üzmüştür. Bunu gündeme getirmeden geçmeyi doğru bulmamız mümkün değil. Türkiye rastgele bir ülke değil” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu