Biyografi

Sinan Oğan kimdir? Nereli, kaç yaşında? Biyografisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan kimdir? Nerelidir? İşte hakkında merak edilenler...

Sinan Oğan kimdir? Sinan Oğan nereli, kaç yaşında? Sinan Oğan ne mezunu, ne iş yapar? İşte eski MHP milletvekili Sinan Oğan hakkında merak edilenler…

Sinan Oğan kimdir?

Sinan Oğan nereli?

Iğdır

Sinan Oğan kaç yaşında?

54 yaşında

Sinan Oğan ne mezunu?

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi

Sinan Oğan, 1 Eylül 1967 tarihinde Iğdır’da çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Iğır’da tamamladı. Yükseköğrenimini ise Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi‘nde tamamladı. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra aynı üniversitede Mali Hukuk/Bankacılık alanında yüksek lisans yaptı. Yüksek lisans tezi ““Azerbaycan’da Ekonomik ve Mali Sektörün Yapısal Analizi” başlığını taşıyordu. Daha sonra Moskova Uluslararası İlişkiler Üniversitesi‘nde Siyaset Bilimi Bölümünde doktora yaptı.

Azerbaycan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin kuruluşunda yer alan Sinan Oğan, bir dönem Başkan Yardımcılığı görevinde de bulundu. 1992 yılında “Azerbaycan” isimli ilk kitabı yayımlandı. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü‘nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. Türk dünyası ile ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı “Akademik Üstün Başarı Ödülü”ne layık görüldü. Uzun bir süre boyunca Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nda görev yaptı.

1993 ile 2000 yılları arasında Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi Türk Dünyası İşletme Fakültesi‘nde öğretim görevlisi ve dekan yardımcısı olarak görev yaptı. Bu sırada yaklaşık 4 yıl boyunca T.C. Dışişleri Bakanlığı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Temsilciliği görevini de yürüttü.

Türkiye’ye döndükten sonra bir süre Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Kafkasya Masası’nda çalışmalarını sürdüren Sinan Oğan, 2004 yılında Türkiye Stratejik Analizler Merkezi‘ni (TÜRKSAM) kurdu.

2011 yılında düzenlenen genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi‘nden (MHP) Iğdır Milletvekili seçildi. Bu süreçte , TBMM Dışişleri ve Anayasa Komisyonu ile Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu’nda görev aldı.

7 Haziran 2015 tarihindeki genel seçimlerde aday gösterilmedi. Seçimin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklama büyük yankı getirdi. Oğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türk Milliyetçilerinin partisi MHP, Osmanlının başkenti, Türk Dünyasının göz bebeği İstanbul’da HDP’nin gerisinde kaldı. Başarı nerede?” ifadelerini kullanmıştı.

Ağustos 2015’te partisinden ihraç edildi. Açtığı dava sonucunda ihraç kararı iptal edildi ve tekrar partisine döndü. Mart 2017’de ikinci kez partisinden ihraç edildi.

Sinan Oğan, Ağustos 2022’de TV100’de yayınlanan ‘Şimdi Konuşalım’ programında yaptığı konuşmada, Türk milliyetçilerini temsil edecek bir ismin çıkmaması halinde cumhurbaşkanı adayı olacağını söyledi.

Sinan Oğan, sosyal medya platformu Twitter’da @DrSinanOgan, Instagram’da @drsinanogan kullanıcı adıyla paylaşımlar yapmaktadır.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu