Gündem

THY’nin korona kuralları: El bagajı yok, maske zorunlu

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uçuşlarına bir süre ara veren THY, 5 Haziran’da iç hat uçuşlarına yeniden başlamaya hazırlanıyor. Yeniden başlayacak uçuşlarda uygulanacak bazı kurallar belli oldu. Buna göre el bagajı alınmayacak, maske takmak zorunu olacak ve yolcular sıra numarasına göre uçağa alınacak. Ayrıca uzun uçuşlarda her dört saatte bir değiştirecek kadar yedek maske bulundurulacak.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yeni dönemde alınacak bazı önlemleri açıkladı. Ekşi’nin paylaşımına göre kurallar şöyle:

Sağlıklı uçuş için el bagajı yok, küçük el çantası var.

Koridorlarda kuyruk ve temas yok. Anons ile sıra numarasına göre, biniş için arka sıradan öne doğru, iniş için önden arkaya doğru sırasını bekleyerek anons ile.

Maskeni tak. Her dört saatte bir değiştirecek kadar yanında yedek masken olsun.

Sosyal mesafeni koru, mümkün ve makul olan her yerde buna dikkat et.

Hijyene dikkat, el yıkamak ve mümkün olduğunca online işlemler ile seyahat.

Geçtiğimiz günlerde alınan karar doğrultusunda iç hat uçuşlarında HES kodu alınması gerekiyor. Ancak bebek yolcular için HES kodu gerekmiyor.

Üç farklı yoldan HES kodu alabilmek mümkün;

1- ‘Hayat Eve Sığar’ uygulaması: Bu uygulamayı açarak “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girin. Daha sonra karşınıza gelen ekranda “HES Kodu Oluştur” butonu tıklayın ve kod kullanım süresini seçin.

2- E-Devlet üzerinden

3 – Kısa mesajla: HES kodu alabilmek için bir diğer bir yöntem ise SMS yöntemidir. Bunun için HES yazıp aralarında boşluk bırakarak; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresini (gün sayısı olarak) yazın ve 2023’e SMS olarak gönderin.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu