GündemManşet

Erdoğan’dan aşı açıklaması: Yeteri derecede aşımız var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aşı tedariki konusunda yaptığı açıklamada, "Aşı tedarikinde herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum. Şu anda elimizde yeteri derecede aşımız var" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aşı tedariki konusunda açıklama yapan Erdoğan, “Aşı tedarikinde herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum. Şu anda elimizde yeteri derecede aşımız var” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, yapılan görüşmeler sonucunda Rusya’da üretilen Sputnik V aşısının geleceğini söyledi. Yerli aşı çalışmalarına da değinen Erdoğan, “Erciyes gibi Ankara’daki üniversitelerimiz de eylül-ekim gibi inşallah yerli aşılarımız için üretime geçmiş olacak” ifadesini kullandı.

Cenevre’deki Kıbrıs görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Güney Kıbrıs’a güvenmiyorum. Doğru konuşmadılar. Ben yine netice alınacağına ihtimal vermiyorum. Dürüst değiller. Referanduma da saygı duymadılar. Bunlar yalancı, dürüst değil. Şimdi yine aynı şeyleri yapıyorlar. Dürüst davrandıkları zaman, bizden dürüstlüğü görecekler. Dürüst davranmadıkça bir anlaşmaya varmak mümkün değil” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında, aşı tedarikinde önümüzdeki iki ay boyunca sıkıntı yaşanacağını söylemişti. Sputnik-V aşısı hakkında da konuşan Koca, 6 ay içinde 50 milyon doz almak üzere anlaşma yapıldığını ve ilk sevkiyatın mayıs ayı içerisinde gerçekleşeceğini söylemişti. Koca ayrıca, aşının Türkiye’de üretilmesi için teknoloji transferi yapılacağını sözlerine eklemişti.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu