Biyografi

Mustafa Avkıran kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Biyografisi

Deneyimli oyuncu Mustafa Avkıran, Show TV'nin sevilen dizisi Çukur'un kadrosuna katıldı. Peki, Mustafa Avkıran kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Bugüne kadar hangi yapımlarda yer aldı? Hakkında merak edilenleri derledik.

Mustafa Avkıran, 3 Mart 1963 tarihinde Gaziante’te dünyaya geldi. Yükseköğrenimini Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda tamamladı. Ardından aynı üniversitede yüksek lisans yapı.

Eğitimini tamamladıktan sonra ise İstanbul Devlet Tiyatrosu’na katıldı. İlk olarak 1987 yılında TRT’de yayınlanan “Ateşten Gömlek” dizisiyle kamera karşısına geçti. 1999-2001 yılları arasında Kanal D’de yayınlanan “Yılan Hikayesi” dizisinde rol aldı.

2002 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlayan “Kınalı Kar” dizisinde Emrah, Özlem Conker ve Engin Şenkan’la başrolleri paylaştı. Yayınlandığı dönem reytinglerde zirvede yer alan “Yaprak Dökümü” dizisinde “Mithat Kara” karakterini canlandırdı. Dizi, 174. bölümüyle ekranlara veda etti.

2010 yılında vizyona giren, yönetmenliğini Yavuz Turgut’un yaptığı “Av Mesvimi” adlı sinema filminde rol aldı. Filmde Şener Şen, Cem Yılmaz, Çetin Tekindor, Okan Yalabık ve Rıza Kocaoğlu da rol aldı.

2011-2012 yıllarında Kanal D’de yayınlanan “Kuzey Güney” dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy, Öykü Karayel, Zerrin Tekindor, Merve Boluğur ve Bade İşçil ile birlikte rol aldı.

2013-2014 yıllarında ATV’de yayınlanan “Kaçak” dizisinde “İsmet Ali Topçuoğlu” karakterini canlandırdı. Dizi, 52. bölümüyle final yaptı. 2015 yılında vizyona giren, başrollerini Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia’nın paylaştığı “Delibal” filminde rol aldı.

11 Mart 2017’de Show TV’de yayınlanmaya başlayan “Yeni Gelin” dizisinde “Kalender Ağa” karakterini canlandırdı. 2019 yılında Kanal D’ yayınlanan ve 6 bölüm süren “Azize” dizisinde Hande Erçel, Buğra Gülsoy ve Tugay Mercan ile birlikte rol aldı

Mustafa Avkıran, 2020 yılında Show TV’nin sevilen dizisi “Çukur”un kadrosuna katıldı.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu