Gündem

Bakan Koca: Turkovac’ın her safhası ülkemizde geliştirildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Turkovac aşısı hakkında açıklamalarda bulundu. Koca, aşının her safhasının Türkiye'de geliştirildiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulunda 2022 bütçe görüşmelerinde konuştu. Koca, “Ülkemizde 25 yıl aradan sonra yeniden aşı üretildi. Yaklaşık 50 yıldan uzun bir süredir ilk defa hücre çalışmalarından başlayarak antijen dahil, yerli olarak geliştirilen bir aşımız oldu. Yerli inaktif Covid-19 aşımız Turkovac’ın her safhası ülkemizde geliştirildi. Cumhuriyetimizin, 1927’den başlayarak bir aşı atılımı vardır. Yerli aşı Turkovac kesintiye uğramış başarının sahne almasıdır. Dünyada Covid-19 aşısını üretebilmiş 6 ülkeden biriyiz. Bu başarı, vekalet ettiğiniz bu milletindir” açıklamasında bulundu.

Türkiye’de kullanılan her 100 kutu ilacın 88’inin ülkemizde üretildiğini belirten Koca, “Bu kurumumuz (Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı) sayesinde her yıl ilaç ihracatımız katlanarak artmaktadır. ‘Türkiye’de ilaç bulunamıyor’ haberlerinin somut gerçekle ilgisi yoktur. Somut gerçek ‘Türkiye’ye pahalı ilaç satmaya çalışıyoruz ama satamıyoruz’ feryadıdır. Hastamızı dermansız bırakmayız ama milletimizin emaneti olan kaynağı da küresel fırsatçılara peşkeş çekmeyiz” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu