GündemÖne Çıkanlar

Tam kapanma nasıl olacak? İşte tüm detayalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de 29 Nisan'dan 17 Mayıs'a kadar tam kapanma uygulanacağını duyurdu. Peki, tam kapanma nasıl olacak? Marketler açık olacak mı? Şehirler arası seyahatler durduruldu mu? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada, tam kapanmaya gidileceğini açıkladı. Peki, tam kapanma nasıl olacak? İşte tam kapanma konusunda merak edilenler…

Tam kapanma nasıl olacak?

Tam kapanmaya ilişkin en çok merak edilen konuların başında “Marketler açık olacak mı?” sorusu geliyor. Erdoğan, “Yeme içme sektöründe sadece paket servisle hizmet verilebilecek. Şartları uygun olan işletmeler, bu hizmeti gerektiğinde kesintisiz devam ettirebilecek. Zincir marketler, Pazar günleri kapalı olacak. Diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecek” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen üretim, imalat, gıda, temizlik ve sağlık gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç tüm işyerlerinin faaliyetlerine ara vereceğini söyledi.

Şehirler arası seyahatler durduruldu mu?

Şehirler arası seyahatlerin tamamının izne tabi olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek. Önceki uygulamalardan farklı olarak bu defa konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirler arası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecek” diye konuştu.

Yüz yüze eğitim devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yüze eğitim konusunda da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, anaokulu, kreş, 8’inci ve 12’nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verileceğini ve tüm sınavların erteleneceğini söyledi.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu