DünyaÖne Çıkanlar

İtalya koronavirüs önlemlerini hafifletmeye hazırlanıyor

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, 4 Mayıs’tan itibaren fabrika ve şantiyelerin yeniden açılacağını söyledi. Conte, “Virüsle yaşayacağız ve mümkün olan her önlemi alacağız” dedi.

Bar ve restoranların açılması için biraz daha zamana ihtiyaçları olduğunu belirten Conte, okulların ise eylül ayına kadar kapalı olacağını söyledi.

İhracata yönelik bazı stratejik işletmeleri bu hafta açmayı düşündüklerini belirten başbakan, ihracatçı şirketlerin üretim zincirlerinden çıkma ve iş kaybetme risklerinin azaltılması için daha erken faaliyete geçmesi gerektiğini ifade etti.

“KISITLAMALARI DAHA FAZLA UZATAMAYIZ”

Conte, “Bu kısıtlamaları daha fazla uzatamayız. Ülkenin sosyoekonomik dokusuna ciddi zararlar verebilir” ifadelerini kullandı.

Karantina önlemlerinin aşamalı olarak kaldırılması gerektiğine dikkat çeken İtalyan Başbakan, salgının yeninden yayılmaması için sıkı bir plan hazırlayacaklarını söyledi.

İtalya’da koronavirüs nedeniyle ekonominin yüzde 8 küçüleceği tahmini yapılıyor. Bunun İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana ülkedeki en büyük daralma olacağı belirtiliyor.

İtalyan iş insanları kısıtlamaların hafifletilmesini istiyor. Başbakan, Salı günü yaptığı konuşmada, 50 milyar avro değerinde ek bir kaynak verileceğini açıkladı. İtalya’da koronavirüs salgınından etkilenen işletmeler için devlet destekli krediler de dahil olmak üzere bir dizi ekonomik önlem paketi açıklanmıştı.

İtalya’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 26 bin 644’e ulaştı. Vaka sayısı ise 197 bin 675 oldu.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu