GündemManşet

Erdoğan: Kudüs’ün onurunu korumak her Müslümanın borcudur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Doğu Küdüs'teki Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Erdoğan, "Kudüs'ün onurunu korumak her Müslüman'ın borcudur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından İngilizce yayımladığı mesajda, İsrail’in Gazze’de yaptığı saldırılara tepki gösterdi. Erdoğan mesajında, “İsrail’in, insanlığın ortak kurumlarının kararlarına, temel insan haklarına, uluslararası hukuka ve insana dair her türlü değere aykırı bu eylemleri derhal durdurulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bunun aksinin olması durumunda dünyadaki kurumlara ve kurallara güven kalmayacağının belirten Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvelik Konseyi’ne çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, derhal ve etkin tedbirlerle bu zulme ‘dur’ demezse, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diye ifade ettiğimiz çarpıklığı kayıtsız şartsız kabul ediyor demektir. Unutulmamalıdır ki, Kudüs tüm dünyadır, oradaki Müslümanlar da tüm insanlıktır” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 65’e yükseldi. Doğu Kudüs’teki gerginlik, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid’i Aksa’da bulunan cemaate saldırmasıyla başlamıştı.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu