Biyografi

Özge Gürel kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Biyografisi

Özge Gürel, son dönemin en çok konuşulan oyuncularından biri oldu. Peki, Özge Gürel kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Bugüne kadar hangi dizi ve filmlerde rol aldı?

Özge Gürel, 5 Şubat 1987 tarihinde İstanbul’un Silivri ilçesinde dünyaya gözlerini açtı. İlk, orta ve lise öğrenimini Silivri’de tamamlayan Gürel, Beykent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümünde eğitim gördü.

Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde oyunculuk eğitimi alan Özge Gürel, ilk olarak kamera karşısına “Kızım Nerede?” adlı diziyle geçti. Ece Uslu, Hüseyin Avni Danyal ve Burak Hakkı ile birlikte rol aldığı dizide başarılı oyunculuğuyla dikkat çekti. 2014 yılında “Muhteşem Yüzyıl” adlı dizide “Rana Hatun” karakterini canlandırdı.

Star TV’de yayınlanan “Medcezir” dizisinde “Ada Savaşer” karakterine hayat verdi. Dizinin oyuncu kadrosunda Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya, Barış Falay ve Mine Tugay da yer aldı.

2014-2015 yıllarında Fox TV ekranlarında izleyiciyle buluşan “Kiraz Mevsimi” adlı dizide Serkan Çayoğlu, Dağhan Külegeç ve Aras Aydın ile birlikte rol aldı. 59 bölüm süren dizide “Öykü Acar” karakterini canlandırdı. 4 Temmuz 2017 tarihinde Star TV’de yayınlanmaya başlayan “Dolunay” dizisinde Can Yaman ile birlikte başrolleri paylaştı. Dizi, 26. bölümünde final yaptı.

Kanal D’de yayınlanan ve 12 bölüm süren “Muhteşem İkili” adlı dizide “Nilüfer Can” karakterini canlandırdı. Dizide İbrahim Çelikkol, Kerem Bursin, Öykü Karayel ve Zafer Algöz de rol aldı.

2019 yılında vizyona giren ve yönetmenliğini Mustafa Kotan’un yaptığı “Annem” adlı sinema filminde rol aldı.

2020 yılında Fox TV’de yayınlanmaya başlayan “Bay Yanlış” adlı dizide “Ezgi İnal” karakterini canlandırmaktadır. Dizinin kadrosunda Can Yaman, Gürgen Öz, Fatma Toptaş, Suat Sungur ve Lale Başar gibi oyuncular da yer aldı.

ÖZGE GÜREL’İN ROL ALDIĞI DİZİ VE FİLMLER

Kızım Nerede

Ve İnsan Aldandı

Huzur Sokağı

Muhteşem Yüzyıl

Medcezir

Bizum Hoca

Kiraz Mevsimi

Yıldızlar Şahidim

Dolunay

Organik Aşk Hikayeleri

İlk Öpücük

Börü

Muhteşem İkili

Annem

Bay Yanlış

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu